CliniClowns

CliniClowns

Jouw lot laat kinderen lachen!

CliniClowns

CliniClowns

Laat kinderen lachen!

Sam

Als Sam (0) in het ziekenhuis is om te testen of hij een koemelkallergie heeft, komen CliniClowns Jip en Fief langs. “Het was een fijne afleiding tussen het lange wachten door”, vertelt moeder Joyce, “Sam lag echt te genieten.”

In zijn gele ziekenhuisbed kijkt hij zijn ogen uit als Jip en Fief om het hoekje komen. “Ohh, kijk nou”, zeggen ze, “wat schattig!” “Jullie mogen wel even binnen komen kijken hoor”, zegt Joyce. Vrolijk stappen ze over de drempel. Eerst Jip, dan Fief. Ze buigen zich over de rand van Sams bed en beginnen tegen hem te kletsen. “Dan moet je net Sam hebben”, lacht moeder Joyce, “die brabbelt vrolijk terug.”

Koemelkallergie

Al bij de borstvoeding ontdekken Sams ouders dat hij moet huilen als Joyce een koemelkproduct heeft gegeten of gedronken. Ook in de maanden daarna reageert hij hier slecht op. Om te testen of Sam allergisch is, moeten ze een dag verblijven op de kinderafdeling in het VieCuri in Venlo.

Al bij de borstvoeding ontdekken Sams ouders dat hij moet huilen als Joyce een koemelkproduct heeft gegeten of gedronken. Ook in de maanden daarna reageert hij hier slecht op. Om te testen of Sam allergisch is, moeten ze een dag verblijven op de kinderafdeling in het VieCuri in Venlo.


In totaal heeft Sam twee testdagen. Eén van deze dagen krijgt hij wat koemelk toegediend, de andere dag een placebo. Zonder dat zijn ouders en de verpleegster weten welke het is. Zo kunnen ze zien hoe Sam reageert op het product. Vandaag hebben ze geluk: hij krijgt het placebo. Ondanks dat Sam daardoor geen pijn heeft, is het voor hem toch een lange dag met veel wachten. De clowns zijn dan ook een welkome afleiding voor hem en zijn ouders.

Bellen en muziek

Als Jip en Fief boven Sams bed hangen, halen ze een muziekdoosje en een flesje bellenblaas tevoorschijn. “Dat was een schot in de roos”, blikt Joyce terug, “Sam is dol op muziek en bubbels, hij vond het schitterend.” En dat is te zien. Zijn armpjes zwaaien in het rond en af en toe maakt hij vrolijke kreetjes. “Sam lag echt te genieten.”

Samen maken Jip en Fief een liedje voor Sam. Al blazend zingen ze over de mooie bellen en een orkest in een doosje, waarmee ze doelen op de muziek die uit het apparaatje in Fiefs hand komt. Met grote ogen aanschouwt Sam wat er om hem heen gebeurt en als Jip en Fief weer weggaan, kijkt hij ze na. “Hij vond de aandacht ontzettend leuk”, vertelt Joyce, “en voor ons was het ook fijn. Het brak de lange dag op.”

Het gaat goed met Sam

Met Sam gaat het goed. Hij blijkt allergisch maar de koemelkproducten weten zijn ouders goed te vervangen. “Daardoor is er niks aan de hand”, vertelt Joyce, “pas als Sam ouder is, zal de uitdaging groter worden. Zeker op kinderfeestjes. Maar voor nu is het geen probleem en houden we er gewoon rekening mee.”


Bijzondere ontmoetingen

Kinderen beleven de mooiste avonturen met de CliniClowns.
Met bijzonder effect! Lees ook de verhalen van Jaidy, Belle & Jefferson.

Bijzondere ontmoetingen

Kinderen beleven de mooiste avonturen met de CliniClowns. Met bijzonder effect!
Lees ook de verhalen van Jaidy, Belle & Jefferson.

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10339 d.d. 26/09/2017
logo-one_community
Sitemap

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen