CliniClowns

CliniClowns

Jouw lot laat kinderen lachen!

CliniClowns

CliniClowns

Laat kinderen lachen!

Belle

Zware chemo’s, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Leukemie zette het leven van Belle op zijn kop. Maar met de CliniClowns aan haar bed beleeft ze de wildste avonturen. Moeder Sietske: "Het is soms echt magisch."

Het begon allemaal met een bultje in Belle’s lies.
Sietske, de moeder van het 6-jarige meisje zit zelf in de verpleging en wist dat het geen liesbreuk kon zijn. "Ergens voelde ik al: foute boel." De huisarts hield vol dat het slechts ging om een opgezette lymfeklier. Ook toen het meisje na een paar weken terugkeerde op het spreekuur met een ei op haar bovenbeen, moesten Belle’s ouders zich geen zorgen maken: het gaat over. "Na enkele weken stond ik erop dat er actie werd ondernomen. Het voelde niet goed."

Het ziekenhuis in Zutphen stuurde het gezin meteen door naar het Radboud UMC in Nijmegen. Leukemie, luidde daar op 8 december 2017 de diagnose. Het zat in het beenmerg. Het gezin zit nu in de medische molen. Het hele traject duurt nog tweeëneenhalf jaar. "Maar Belle is zó positief dat we zelf ook positief blijven. Ik bewonder haar kracht enorm." Voor chemo’s moest Belle wekelijks, soms wel vier keer per week, naar het Radboud. Daar leerde ze de CliniClowns kennen. Vanaf dag één was ze wég van hen, vertelt moeder Sietske. "Belle heeft veel fantasie. Het liefst loopt ze de hele dag in een prinsessenjurk. Daarom passen de clowns zo goed bij haar. Zodra Tip en Pom binnenkomen, verandert de sfeer. Het voelt soms echt magisch. Ze hebben zo’n chemie samen!"

Beste vrienden

Belle verzint samen met de clowns de gekste dingen. Toen het meisje steeds veel trek had, werd haar kamer de McDonald's. Het nachtkastje was opeens een restauranttafeltje. Een andere dag gingen ze gedrieën een belangrijke brief posten. Ze fietsten zo hard dat ze in de bergen eindigden. Belle lakte Poms nagels met een neonstift en Pom verdwaalde in de kledingkast. "Pom brak die hele kast van binnen zowat af. Belle lag helemaal dubbel. Tip probeerde haar eruit te trekken, maar Pom zat vast achter een stang. De chaos was compleet. Als mijn meisje zo’n plezier heeft, merk je niet dat ze ziek is."

Belle krijgt nu andere clowns als vrienden. Haar behandelingen worden voortgezet in het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Ze heeft haar tijd met Tip en Pom afgesloten tijdens een extra lang bezoekje. "Ze vindt dat afscheid erg lastig", zegt haar moeder. "Tip en Pom waren zo belangrijk voor haar. Ik denk dat ze haar periode in het Radboud misschien zelfs wel een beetje leuk hebben gemaakt. Ondanks alle toestanden waren zij echt haar lichtpuntje. De Cliniclowns hebben alles dragelijker gemaakt."

Bijzondere ontmoetingen

Kinderen beleven de mooiste avonturen met de CliniClowns.
Met bijzonder effect! Lees ook de verhalen van Jaidy, Sam & Jefferson.

Bijzondere ontmoetingen

Kinderen beleven de mooiste avonturen met de CliniClowns. Met bijzonder effect!
Lees ook de verhalen van Jaidy, Sam & Jefferson.

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10339 d.d. 26/09/2017
logo-one_community
Sitemap

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen