Veelgestelde vragen

Wat is Lot of Happiness?

Lot of Happiness is een goede doelen loterij die zich inzet voor de HAPPINESS van alle kinderen. Dit doen we enerzijds, door samen te werken met toonaangevende goede doelen voor kinderen en anderzijds door de speler een leuke, spannende en vernieuwende spelervaring aan te bieden. Als speler weet je precies naar welk goede doel minstens 50% van jouw inleg gaat. Bij Lot of Happiness maakt de speler kans op mooie prijzen, maar wint het goede doel altijd.

Welke doelen steunt de Lot of Happiness Loterij?

De Lot of Happiness Loterij ondersteunt  goede doelen die zich inzetten voor een betere leefkwaliteit en meer HAPPINESS voor kinderen. Wij maken geen onderscheid tussen bepaalde ziektes, aandoeningen of omstandigheden waardoor een kind niet gewoon kind kan zijn. Voor Lot of Happiness staat op één dat elk kind HAPPY moet zijn en wij ondersteunen graag de goede doelen in Nederland die hieraan bijdragen.

Op dit moment kun je meespelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en Make-A-Wish Nederland, maar ons doel is om een bijdrage te leveren aan alle goede doelen die zich inzetten voor de Happiness van kinderen.

Hoeveel van de opbrengst van de Lot of Happiness Loterij gaat naar het goede doel?

Minimaal 50% van de prijs van ieder verkocht lot gaat naar het door de speler uitgekozen goede doel.  De andere helft gebruiken we voor het prijzenpakket en de organisatie van de loterij. Uiteraard investeren we ook in het werven van nieuwe deelnemers, dit om nog meer te kunnen doen voor kinderen.

Hoe weet ik zeker dat mijn geld goed besteed wordt?

De goede doelen die je via Lot of Happiness steunt, zijn allemaal in het bezit van een ANBI-status en in het bezit van een CBF Keurmerk. Dit betekent dat deze goede doelen onder strenge controles vallen en jouw bijdrage goed besteed wordt. 

Wat kost een lot?

Een lot kost € 12,50 per trekking. Er zijn zestien trekkingen per jaar, dus je maakt zestien keer per jaar kans op fantastische prijzen.

Uit hoeveel letters en cijfers bestaat een lotnummer?

Lotnummers van de Lot of Happiness Loterij bestaan uit twee letters en zes cijfers, bijvoorbeeld: AA123456.

Hoeveel loten kan ik kopen?

Wij vinden dat een loterij leuk moet blijven, ook wanneer deze belangrijke goede doelen ondersteunt. Je kunt daarom maximaal met drie loten meespelen.

Tot wanneer kan ik loten kopen?

Je kunt natuurlijk altijd loten kopen. Wil je aan de eerstvolgende trekking deelnemen? Dan moet je minimaal 2 weken voor de trekking een lot hebben gekocht. Ben je later, dan speel je mee vanaf de eerstvolgende trekking. 

Kan ik ook een half lot kopen?

De Lot of Happiness loterij heeft alleen hele loten. Met een heel lot speel je automatisch mee tot wederopzegging.

Hoe kan ik de loten betalen?

In de Lot of Happiness Loterij speel je altijd mee op basis van automatische incasso. Je kunt direct op de website www.lotofhappiness.nl via de "speel mee"-knop deelnemer worden. Je betaalt dus middels het afgeven van een automatische incasso.

Krijg je na het bestellen de loten thuisgestuurd of digitaal?

Je ontvangt van ons een e-mail (digitaal) met je eigen, unieke lotnummer(s). Je krijgt een bericht van ons wanneer je een prijs hebt gewonnen, maar het is altijd handig om de e-mail met je lotnummer(s) op te slaan, of je lotnummer(s) ergens op te schrijven. 

Als ik me bedenk, kan ik mijn lot dan annuleren?

Wanneer je lot(en) is/zijn geïncasseerd kan je je lot niet meer annuleren voor de eerstvolgende trekking, omdat jouw lotnummer nu automatisch is meegenomen in de lotnummers waaruit de winnaars getrokken gaan worden. Niet getreurd, Lot of Happiness heeft een hoge winkans én de goede doelen zijn je dankbaar voor het meespelen. Uiteraard kun je je deelname wel stopzetten voor de eerstvolgende trekking na de trekking waar je al voor betaald hebt.

Wil je je lot opzeggen? bel dan op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 uur, naar 085 130 34 75  

Wat kan ik winnen?

Voor iedere trekking stellen wij een mooi prijzenpakket samen met veel verschillende prijzen. De winkans is altijd ongeveer 1 op 5! Neem een kijkje tussen onze prijzen voor deze trekking op onze prijzenpagina

Wanneer vindt de trekking plaats?

Iedere tweede maandag van de maand vindt de reguliere trekking plaats. Daarnaast vindt er op de vierde maandag van maart, juni, september en december een Kwartaaltrekking plaats. 

Wat is mijn winkans?

De Lot of Happiness Loterij heeft een grote prijzenpot. Deze prijzenpot groeit met het aantal deelnemers mee. Hierdoor zorgen wij er voor dat jij iedere trekking ongeveer een winkans van 1 op 5 hebt per lot!

Wanneer wordt de uitslag bekendgemaakt?

Prijswinnaars ontvangen altijd van ons een e-mail. Daarnaast is er een prijzencheck op de website.

Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen?

Natuurlijk krijgen alle winnaars van ons een bericht. Je kunt jouw lotnummer(s) ook controleren via de prijzencheck op onze homepage. Je kunt dan gelijk zien of je een prijs hebt gewonnen.  Je hoeft je prijs niet te claimen.

Wanneer ontvang ik mijn prijs?

Na de trekkingsuitslag zullen wij er alles aan doen om de prijzen zo snel mogelijk op te sturen. Wij streven ernaar om alle prijzen binnen drie weken na de trekking naar het door jou opgegeven adres te sturen. Geldprijzen worden binnen twee weken na de trekking rechtstreeks op jouw bankrekening gestort.

Kan ik mijn prijs ook schenken aan het goede doel?

Ja, je kunt een materiële prijs omzetten in een geldelijk bedrag en dat schenken aan het goede doel. Wij zullen dan de inkoopkosten en verzendkosten overmaken naar het betreffende goede doel. Als je je geldprijs, of een deel hiervan, wil doneren aan jouw goede doel, dan kun je dat bedrag zelf overmaken naar het desbetreffende doel. 

Hoe weet ik of de trekking eerlijk heeft plaatsgevonden?

Lot of Happiness staat net als alle andere loterijen onder het toezicht van de Kansspelautoriteit. Onze trekking vindt plaats bij de notaris. Vervolgens levert de notaris een rapport (proces-verbaal) in over de trekkingen bij de Kansspelautoriteit. Het loterijplatform dat de Lot of Happiness loterij gebruikt, is goedgekeurd door het gerenommeerde keuringsbedrijf GLI.

Kan ik de loten ook cadeau doen aan iemand?

Je mag altijd loten aan iemand cadeau doen. De loten blijven wel op jouw naam staan en de eventuele prijzen worden ook naar jouw adres gestuurd. Je kunt de gewonnen prijzen dan cadeau doen aan diegene voor wie je het lot gekocht hebt. Let wel op, je mag niet meespelen voor een minderjarige. Speel bewust 18+

Ik ben mijn lotnummer kwijtgeraakt, wat nu?

Wanneer je een e-mail stuurt naar info@lotofhappiness.nl zullen wij aan de hand van jouw e-mailadres het lotnummer opzoeken en het nogmaals opsturen. Het verliezen van lotnummers maakt over het algemeen niet uit, omdat de lotnummers automatisch worden gecontroleerd na de trekking en de prijzen altijd automatisch naar de winnaars worden opgestuurd. Het is natuurlijk wel handig om je lotnummers bij de hand te hebben wanneer je via de website wil controleren of je een prijs gewonnen hebt.  

Ik heb een nieuw e-mailadres, waar kan ik dat doorgeven?

Een nieuw e-mailadres kan worden doorgegeven aan info@lotofhappiness.nl. Geef daarbij het oude en nieuwe e-mailadres op zodat de Lot of Happiness loterij weet bij welk(e) lotnummer(s) dit nieuwe e-mailadres hoort.

Ik heb geen e-mailadres, kan ik dan wel meedoen?

Er is een e-mailadres nodig om een lot te kunnen kopen. Als je zelf geen e-mailadres hebt, kun je dat van een bekende opgeven. Voor het ontvangen van je prijs maakt dit niet uit. Fysieke prijzen worden naar het bij ons bekende adres opgestuurd en geldprijzen worden overgemaakt op het bankrekeningnummer waarvan het lot wordt afgeschreven. 

Heeft de Lot of Happiness loterij een officiële kansspelvergunning?

Ja, de loterijvergunning met kenmerk 10339 is door de Kansspelautoriteit verleend aan FAIRSHARE Nederland. FAIRSHARE Nederland is de eigenaar van Lot of Happiness.
De vergunning is verleend voor de periode van vijf jaar.

Ik heb een klacht over de Lot of Happiness loterij, wie kan ik hiervoor benaderen?

Heb je een klacht, laat dit ons direct weten door een e-mail te sturen naar info@lotofhappiness.nl

Ik heb een andere vraag, aan wie kan ik deze stellen?

Je kunt je vraag mailen naar; info@lotofhappiness.nl. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10339 d.d. 26/09/2017
logo-one_community

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen