Veelgestelde vragen

Vind het antwoord
op jouw vraag

Veelgestelde vragen

Wat is Lot of Happiness?
Lot of Happiness is de loterij van goede doelen die het verschil maken voor kinderen in Nederland en daarbuiten. Samen met onze goede doelen en supporters zetten we ons in voor meer genezing, stabiliteit en eerlijke kansen voor alle kinderen.

Alleen bij Lot of Happiness kies je zelf welk goed doel je support met minstens de helft van je inleg, én maak je kans op fantastische geldprijzen tot wel €1.000.000!, bijzondere cadeaus en onvergetelijke belevenissen. Je support en wint zolang je wil!
Welke doelen steunt de Lot of Happiness Loterij?
Lot of Happiness ondersteunt met de opbrengsten van de loterij goede doelen die het verschil maken voor kinderen in Nederland en daarbuiten. Deze goede doelen zijn echte kinderhelden! Zij zetten zich namelijk in voor de gezondheid, veiligheid en ontwikkeling van kinderen. 

Op dit moment kun je meespelen voor onze kinderhelden:
 • CliniClowns
 • Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
 • Make-A-Wish Nederland
 • Strong Babies
 • Bio Vakatieoord
 • Stichting Opkikker
 • Onky Donky
 • Duchenne Parent Project
 • Stichting van het Kind 
 • WereldOuders
 • Villa Pinedo
 • 450 andere goede doelen

Ons doel is om de loterij van álle goede doelen voor kinderen te worden. 
Hoeveel van de Lot of Happiness loterij opbrengst gaat naar het goede doel?
Per trekking gaat 50% van jouw inleg direct naar het goede doel. Het grootste deel van de andere 50% gaat naar onze fantastische prijzen en een klein deel naar het organiseren van de loterij.

We investeren ook in het vergroten van het aantal goede doelen supporters. Dit doen we zodat we nog meer kunnen bijdragen aan de goede doelen die het verschil maken voor kinderen. 
Hoe weet ik zeker dat mijn geld goed besteed wordt?
De goede doelen die je via Lot of Happiness kunt supporten, zijn allemaal in het bezit van een ANBI-status. Dit betekent dat deze goede doelen onder controles vallen van de Belastingdienst en jouw bijdrage goed besteed wordt.
 
Lot of Happiness staat onder het strenge toezicht van de Kansspelautoriteit en andere controlerende instanties. Zij zien er samen met ons op toe dat jouw inleg correct wordt besteed. Bij ons is alles 100% transparant.  
Wat kost een lot van Lot of Happiness?
Een Lot of Happiness lot kost € 12,50 per trekking. Er zijn 16 trekkingen per jaar: 12 Maandtrekkingen en 4 Grote Goede Doelen Trekkingen. 16 Keer per jaar maak je kans op fantastische prijzen en steun je direct het goede doel dat jij support. Je support en wint zolang je wil. 
Uit hoeveel letters en cijfers bestaat een lotnummer?
Lotnummers van de Lot of Happiness Loterij bestaan uit twee letters en zes cijfers, bijvoorbeeld: AA123456. Als supporter krijg je één of meer unieke lotnummers. Iedere trekking speel en support je met dit/deze lotnummer(s). 
Hoeveel loten kan ik kopen?
Wij vinden dat een loterij leuk moet blijven, ook wanneer deze belangrijke goede doelen ondersteunt. Je kunt daarom maximaal met drie loten meespelen. Speel bewust 18+
Tot wanneer kan ik loten kopen?
Je kunt natuurlijk altijd loten kopen. Wil je aan de eerstvolgende trekking deelnemen? Dan moet je minimaal 2 weken voor de trekking een lot hebben gekocht. Ben je later, dan speel je mee vanaf de eerstvolgende trekking. 
Kan ik ook een half lot kopen?
De Lot of Happiness loterij heeft alleen hele loten. Met een heel lot support je jouw goede doel en maak je kans op fantastische prijzen. 
Hoe kan ik mijn support betalen?
Bij de Lot of Happiness loterij support je altijd via automatische incasso. Je kunt direct op de website www.lotofhappiness.nl via de "speel mee"-knop deelnemer worden. Je betaalt dus middels het afgeven van een automatische afschrijving.
Krijg ik na het bestellen de loten thuisgestuurd of digitaal?
Je ontvangt van ons een e-mail (digitaal) met je eigen, unieke lotnummer(s). Bewaar deze e-mail goed, want met jouw lotnummer(s) speel je iedere trekking mee en support je jouw goede doel. 
Als ik me bedenk, kan ik mijn lot dan annuleren?
Bij Lot of Happiness speel je mee zolang je wil winnen en supporten. Je kan stoppen wanneer je wil. Let wel op: wanneer je lot(en) is/zijn geïncasseerd, kan je je lot niet meer annuleren voor de eerstvolgende trekking, omdat jouw lotnummer nu automatisch is meegenomen in de trekking. Niet getreurd, Lot of Happiness heeft een hoge winkans én je goede doel is je dankbaar voor je support. Uiteraard kun je je deelname wel stopzetten voor de eerstvolgende trekking na de trekking waar je al voor betaald hebt.

Wil je je lot(en) opzeggen? Klik dan hier voor de opzegmogelijkheden. 
Wat kan ik met Lot of Happiness winnen?
Voor iedere trekking stellen wij een fantastische Prijzenberg samen met geldprijzen tot wel € 1.000.000!, bijzondere cadeaus en onvergetelijke belevenissen.

In de volgende trekking maak je kans op deze prijzen uit onze Prijzenberg.
Wanneer vinden de trekkingen plaats?
Iedere tweede maandag van de maand vindt de Lot of Happiness Maandtrekking plaats. Daarnaast vindt er één keer per seizoen, op de vierde maandag van maart, juni, september en december onze speciale Grote Goede Doelen Trekking plaats. Een overzicht van alle Lot of Happiness trekkingen vind je op www.lotofhappiness.nl/trekkingsschema.
Wat is mijn winkans?
De Lot of Happiness Loterij heeft een grote Prijzenberg. Deze berg groeit mee met het aantal deelnemers. Hierdoor zorgen wij ervoor dat jij als deelnemer iedere trekking ongeveer een grote winkans hebt van 1 op 5 per lot!
Wanneer wordt de uitslag bekendgemaakt?
De uitslag van een trekking wordt altijd in de week van de desbetreffende trekking bekendgemaakt. Prijswinnaars ontvangen altijd van ons een e-mail. Daarnaast kun je je lotnummers controleren op onze uitslagen pagina. 
Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen?
Alle Prijswinnaars krijgen van ons een e-mail. Je kunt jouw lotnummer(s) ook controleren via onze prijzencheck. Je kunt dan gelijk zien of je een prijs hebt gewonnen. Je hoeft je prijs niet te claimen, we sturen hem automatisch naar je op, of maken het bedrag naar je over. 
Wanneer ontvang ik mijn prijs?
Na de trekkingsuitslag zullen wij er alles aan doen om je prijs zo snel mogelijk naar je op te sturen. Wij streven ernaar om alle cadeaus binnen drie weken na de trekking naar het door jou opgegeven adres te sturen. Een geldprijs wordt binnen twee weken na de trekking rechtstreeks naar jouw bankrekening overgemaakt.
Kan ik mijn prijs ook schenken aan het goede doel?
Ja, je kunt je prijs schenken aan het goede doel

Een materiële prijs kun je omzetten in een geldelijk bedrag en dat schenken aan het goede doel. Hiervoor dien je contact met ons op te nemen via: prijzen@lotofhappiness.nl. Wij zullen dan de inkoopkosten en verzendkosten overmaken naar het goede doel dat je support.

Als je je geldprijs, of een deel hiervan, wil doneren aan jouw goede doel, dan kun je dat bedrag zelf overmaken naar het desbetreffende goede doel. 
Hoe weet ik of de trekking eerlijk heeft plaatsgevonden?
Lot of Happiness staat net als alle andere loterijen onder het toezicht van de Kansspelautoriteit. Onze trekking vindt plaats bij de notaris. Vervolgens levert de notaris een rapport (proces-verbaal) in over de trekkingen bij de Kansspelautoriteit. Het loterijplatform dat de Lot of Happiness loterij gebruikt, is goedgekeurd door het gerenommeerde keuringsbedrijf GLI.
Kan ik de loten ook cadeau doen aan iemand?
Je mag altijd loten aan iemand cadeau doen. De loten blijven wel op jouw naam staan en de eventuele prijzen worden ook naar jouw adres gestuurd. Je kunt de gewonnen prijzen dan cadeau doen aan diegene voor wie je het lot gekocht hebt. Let wel op, je mag niet meespelen voor een minderjarige. Speel bewust 18+
Ik ben mijn lotnummer kwijtgeraakt, wat nu?
Wanneer je een e-mail stuurt naar info@lotofhappiness.nl zullen wij aan de hand van jouw e-mailadres het lotnummer opzoeken en het nogmaals naar je sturen.

Het verliezen van je lotnummer(s) maakt over het algemeen niet uit, omdat je lotnummer(s) automatisch worden gecontroleerd na de trekking en de prijzen altijd automatisch naar de winnaars worden opgestuurd.

Het is natuurlijk wel handig om je lotnummers bij de hand te hebben wanneer je via de website wil controleren of je een prijs gewonnen hebt.  
Ik heb een nieuw e-mailadres, waar kan ik dat doorgeven?
Een nieuw e-mailadres kan worden doorgegeven aan info@lotofhappiness.nl. Geef daarbij het oude en nieuwe e-mailadres op zodat de Lot of Happiness loterij weet bij welk(e) lotnummer(s) dit nieuwe e-mailadres hoort.
Ik heb geen e-mailadres, kan ik dan wel meedoen?
Er is een e-mailadres nodig om een lot te kunnen kopen. Als je zelf geen e-mailadres hebt, kun je dat van een bekende opgeven. Voor het ontvangen van je prijs maakt dit niet uit. Cadeaus worden naar het bij ons bekende adres opgestuurd en geldprijzen worden overgemaakt op het bankrekeningnummer waarvan het lot wordt afgeschreven. 
Heeft de Lot of Happiness loterij een officiële kansspelvergunning?
Ja, de loterijvergunning is door de Kansspelautoriteit verleend aan FAIRSHARE Nederland. FAIRSHARE Nederland is de eigenaar van Lot of Happiness.
De vergunning is verleend voor de periode van vijf jaar.
Ik heb een klacht over de Lot of Happiness loterij, wie kan ik hiervoor benaderen?
Heb je een klacht? Laat dit ons direct weten door een e-mail te sturen naar info@lotofhappiness.nl Wil je liever bellen? Dan kun je ons maandag tot en met donderdag bereiken tussen 09:00 en 17:00 en vrijdag tussen 09:00 en 16:00 via 085 303 64 81. 
Ik heb een andere vraag, aan wie kan ik deze stellen?
Je kunt je vraag mailen naar; info@lotofhappiness.nl. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.
De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit.
logo-one_community
Sitemap

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen